CONCURS 15 DE JUNY

REGATES

1.- La RUTA DE LA SAL és una regata que es celebra en memòria d’una carrera que es va efectuar a mitjans segle XIX per proveir de sal a Barcelona, a les hores assitiada en una de les Guerres Carlines. En aquella carrera, un bergantí de Palamós, de nom ARROGANTE, va participar-hi. Sabries dir-me en quin lloc va arribar?

 1. El primer
 2. El segon
 3. El tercer
 4. El penúltim
 5. Va naufragar a la tornada

2.- La FASTNET és una regata d’altura que es celebra entre les costes anglesa i irlandesa. Els vaixells participants surten de Cowes a l’illa de Wight i arriben al penyal de Fastnet, al sud de l’illa d’Irlanda on donen la volta per tornar i arribar a

 1. a) Cowes
 2. b) Southampton
 3. c)  Portsmouth
 4. d)  Plymouth

3.- En una edició d’aquesta regata (la Fastnet), un temporal va fer estralls, provocant la mort de 18 persones, entre regatistes i membres dels equips de rescat. Recordes l’any de la tragèdia?

 1. a) 1929
 2. b) 1979
 3. c) 1980
 4. d) 1992

4.- REGATA SIDNEY – HOBART. L’any 1998 un gran temporal va desfer la regata, provocant diversos morts i desapareguts. De 115 vaixells a la sortida no més n’arribaren a Hobart…

 1. a) 87
 2. b) 45
 3. c) 44
 4. d) 39

5.- ROUTE DU RHUM. L’any 1978 els participants a la regata es trobaren amb molt mal temps, com quasi a cada edició. El vaixell PEN DUIK III, patronejat per Philippe Poupon, es va veure obligat a aturar-se a les Açores. Saps a quin navegant francès, molt conegut, havia pertangut aquest vaixell anys abans?

 1. a) Alain Bombard
 2. b) Eric Tabarly
 3. c) Jean Pierre Dick
 4. d) Michel Desjoyeaux

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *