El 26 de juliol va morir James Lovelock als 103 anys. Als que no us digui res aquest nom es tracta del creador de la teoria de Gaia. Aquesta controvertida teoria, breument explicada, ve a dir que la Terra es comporta com un ésser viu, evolucionant i canviant en funció del seu estat. És a dir, que reacciona a les accions que, de forma natural o no, experimenta.
En les seves declaracions, Lovelock deia que la Terra pateix una malaltia, els humans, que l’infecten i la degraden i que tard o d’hora reaccionaria, amb conseqüències negatives per a la nostra espècie.
S’estigui d’acord o no amb la teoria, aquest científic, força menystingut per la comunitat científica ortodoxa degut als seus orígens humils i a no haver estudiat en cap universitat de renom d’Anglaterra, ha estat determinant en la millora de tècniques de determinació de mecanismes d’autoregulació dels mars i sobre tot, per posar sobre la taula, ja des de l’època dels setanta, els perills que venien a sobre de la nostra terra, amb especial incidència en el canvi climàtic.
Com a amants de la mar, li hem d’agrair els estudis fets a bord de vaixells oceanogràfics, Shackleton i Meteor, en la dècada dels setanta, sobre emanacions gasoses dels oceans, de sulfur de dimetil i de CFC, tots dos molt importants envers el clima.
Utilitzem cookies per garantir que us donem la millor experiència al nostre lloc web. Si continueu utilitzant aquest lloc, assumirem que us plau.D'acordNo acceptoPolítica de privadesa