Benvinguts!!

Agam

Si t’agrada la mar i t’interesa la cultura marinera, ets com nosaltres i ens plau donar-te la benvinguda a la plana web de la nostra ASSOCIACIÒ GIRONINA D’AMICS DE LA MAR (AGAM). T’agraïm molt la teva visita.

Elementor #2583

CONFERÈNCIES DE TARDOR

OCTUBRE 18

Conferència de l’equip Ocean Cats:  Martí Ramírez i Joaquim Planells

L’ATLÀNTIC A REM

31 dies de navegació en solitari

Guanyadors de l’Atlàntic Challenge 2022
NOVEMBRE 15

Associació Noa 18 nusos: Clàudia Auladell, Joan Bohigas, Albert González

5 ANYS OBSERVANT BALENES I DOFINS A PALAMÓS


 

DESEMBRE 13

Dr. Agustí Martín Mallofré. Degà de la Facultat de Nàutica de Barcelona UPC

ELS OFICIS PERDUTS AL LLARG DE LES NOSTRES PLATGES

Totes les conferències s’ impartiràn a la Casa de Cultura de Girona, a dos quarts de vuit del vespre

Elementor #2488

TROBADA D'EMBARCACIONS DE VELA LLATINA A CANET DE ROSSELLÓ

El proper cap de setmana  8 i 9 de juliol tindrà lloc a la població nordcatalana de Canet de Rosselló una trobada d’embarcacions de vela llatina. La barca “La farigola” del nostre soci Pere de Prada hi serà present en representació de l’AGAM

Els interessats que volgueu assistir-hi ajudareu a preservar aquest patrimoni immaterial de la humanitat

Elementor #2472

TROBADA AMB ASAME 2023

El dissabte 3 de juny ens varem trobar amb els amics de l’ASAME de Banyuls de la Marenda. Al matí els acompanyarem en una visita al Barri Vell de Girona per finalitzar la jornada amb un dinar de companyonia en un restaurant.

Acabat l’àgape se’ls hi fer entrega de les revistes “Exocetus Volitans” que els corresponen.

Elementor #2458

CONFERÈNCIA

El 17 de maig tinguerem una emotiva conferència. En Joan Ignasi Gairin, investigador de l’IRTA, fill del nostre soci Joan Gairin, recenment traspassat, ens va oferir una xerrada sobre la nacra, aquest molusc gegant, en perill d’extinció. Els assistents seguirem amb interès les explicacions d’en Joan Ignasi.

Elementor #2452

Festival Palamós Terra de Mar

Aquest any l’AGAM serà també present al festival palamosí els dies 13 i 14 de maig. La nostra carpa estarà situada al moll pesquer, on podrem xerrar una estona i adquirir els llibres, làmines i altres objectes editats per l’associació. També tenim previst tallers de coneixement i ús del sextant, aquest instrument imprescindible per la navegació d’altura. 

US HI ESPEREM !!

Elementor #2440

CONFERENCIA

El proper 17 de maig, a dos quarts de vuit del vespre i a la Casa de Cultura de Girona, conferència de JOAN IGNASI GAIRIN DEULOFEU, Llicenciat en veterinaria, investigador de l’IRTA laboratori de La Ràpita, sobre la desaparició de la nacra (pinna nobilis), el  gegant dels mol·luscs del nostre mar.

Elementor #2434

CONFERÈNCIA

El 19 d’abril, a la Casa de Cultura de Girona, a dos quarts de vuit del vespre,  conferència del nostre consoci JUAN RAMÓN PINA, Capità de iot, formador professional de navegants

NAVEGACIÓ OCEÀNICA: CIÈNCIA I ART

Elementor #2420

TRACTAT GLOBAL DELS OCEANS

Alegrem-nos. Per fi s’ha aprovat a les Nacions Unides el Tractat Global dels Oceans (06/març/ 2023)que permetrà protegir les dues terceres parts dels oceans (s’enten aigües internacionals, fora de les zones d’exclusió econòmica). Pel 2030 s’espera estigui protegit el 30% del medi marí.

Un aspecte molt important d’aquest acord és que preservarà els recursos genètics dels organismes marins RGM de tal manera que cap empresa privada (llegiu farmacèutica) podrà patentar substàncies  d’organismes marins, essent patrimoni de la humanitat aquests organismes i el seu ADN.

Falta que els paisos ratifiquin l’acord i després s’implementi, cosa que serà difícil, ens temem.